Janković draži vrtce za 15% in določa 2 m2 prostora na otroka v vrtcu

Janković bo za 15% podražil vrtce v Ljubljani. Kot razlog navaja, da se vse stvari dražijo in da je zato treba podražiti tudi vrtce. A za družine se pa ne dražijo vse stvari? Cene rastejo, plače pa ostajajo iste. In vrtec ni majhen znesek za družine. Gre v mnogih družinah za najvišjo mesečno položnico. Kje bodo družine dobile denar za to povišanje Jankovića ne briga. Važno, da se on in njegovi kopajo v denarju. Družine z vrtčevskimi otroki, stare mame in stari očetje, pridite na shod ta ponedeljek pred magistrat in pokažite, da se z dvigom cen za vrtec ne strinjate. A veste kako Janković razume. On razume tako, da če vas tam ne bo, se pač strinjate z višanjem cene in je samo vprašanje, kdaj bo spet podražil vrtec.

Naslednja krivica, ki jo hoče Janković sprejeti na septembrski seji mestnega sveta: Za otroke v vrtcih hoče določiti najmanjšo možno površino za otroka v vrtcu – 2 m2 na otroka (priporočeno je vsaj 4 m2). Si predstavljate. Standard za krave v hlevu je 5 m2, on bi pa otrokom dal 2 m2. In to ob dejstvu, da je vsako leto manj otrok v ljubljanskih vrtcih in bi moralo biti čedalje več prostora. Očitno hoče zapirati vrtce in zemljišča porabiti za druge namene.

Družine, pridite na shod 25.9., ob 14.30 pred ljubljanski Magistrat in pokažite, da se ne strinjate s tako visokimi podražitvami.