Janković ukinil prevoz otrok s posebnimi potrebami

Jankovićje s 1. septembrom ukinil organiziran prevoz otrok s posebnimi potrebami v šolo in iz šole. Otroci s posebnimi potrebami so do sedaj imeli organiziran prevoz, s tem šolskim letom pa so bili starši obveščeni, da tega ne bo več.

Razlog naj bi bil ker naj se na razpis ni javil noben izvajalec za prevoze. Da se ni prijavil noben izvajalec, je občina vedela že 20.7.2023. Od takrat bi očina lahko izvedla nov razpis ali pa organizirala prevoz preko mestne uprave ali občinskih podjetij (npr. Ljubljanski potniški promet). In seveda sem na seji odbora občine za predšolsko vzgojo in šolstvo naivno mislil, da so res težave z razpisom ali pa da se ne spomnijo, da imajo podjetje za mestni potniški promet. Zato sem predlagal, naj se ta zadeva čimprej uredi. Takrat sem pa doživel popoln sok. Vodja oddelka za predšolsko vzgojo in šolstvo, Marija Fabčič, je povedala, da se je občina odločila, da prevoza za otroke s posebnimi potrebami ne bo več organizirala. Gre za samotno
nagajanje otrokom s posebnimi otroki in njihovim družinam. Predsednica odbora pa je celo rekla, da ne ve v čem je problem. Problem je v tem, da velika večina otrok s posebnimi potrebami ne more samih v šolo in samih na avtobus, če tega še ne veste!

Družine z otroki s posebnimi, potrebami pridite na shod 25.9., ob 14.30, pred Mestno hišo, Jankoviću pokazati, da nismo tretjerazredni državljani!

Aleš Primc