Sporni predlog Družinskega zakonika je napad na otroke

Ministrstvo pod vodstvom Luke Mesca je v Državni zbor vložilo sporen predlog sprememb Družinskega zakonika, s katerim hoče skrajna levica v Sloveniji ukimiti zakonsko zvezo žene in moža ter uvesti posvojitve otrok v homoseksualna in druga LGBTQIA+ razmerja. Gre kršitev temeljnih otrokovih pravic do mame in očeta, za škandalozen, krivičen in ideološko motiviran zakon, ki je utemeljen na lažeh. 

S spremembo Družinskega zakonika hoče skrajna levica poteptati odločitev 1.085.275 državljank in državljanov na treh zmagovitih družinskih referendumih.

Gre za zakon, ki je v nasprotju s slovensko ustavo, ki v svojem 53. členu določa: »Država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.«  

Gre za zakon, ki krši temeljno otrokovo človekovo pravico do mame in očeta ter ne priznava naravne danosti in različnosti med žensko in moškim.

Ideološko zmotivirane spremembe Družinskega zakonika so tudi v popolnem nasprotju s slovensko kulturo in tradicijo.

Predlog sprememb Družinskega zakonika je kriminalen tudi z vidika slovenske demografije. Slovenija že 40 let ne dosega stopnje rodnosti, ki je potrebna za naravno obnavljanje prebivalstva. V kritičnem času, ko je nujno okrepiti pomen materinstva in očetovstva, ministrstvo pristojno za družino pravno razveljavlja pomen mame in očeta za otroka. V tem smislu se zato ta odločitev lahko razume tudi kot narodna veleizdaja.

Luka Mesec in vlada se v predlogu zakona sklicujeta na sodbo ustavnega sodišča, ki je protiustavna tudi zato, ker sta v zadevi razsojala pristranska sodnica in sodnik, ki ne zagotavljata nepristranskega sojenja in videza nepristranskega sojenja. Sodnica Katja Šugman Stubbs je nastopala kot aktivistka v referendumski kampaniji na strani LGBT aktivistov. Prav tako je v referendumski kampanji LGBT aktivistov sodeloval Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika dr. Roka Čeferina.

Vse aktivnosti za ukinitev zakonske zveze žene in moža ter uzakonitev posvojitev naših otrok v LGBTQIA+ razmerja v ozadju vodi državna institucija t.i. Urad zagovornika načela enakosti pod vodstvom vodilnega LGBTQIA+ aktivista Miha Lobnika. Ta s proračunskimi sredstvi koordinira radikalno ideološko nasilje nad slovenskim narodom. Letno iz proračuna dobiva 1.471.000 EUR.

Predlog spornih sprememb Družinskega zakonika je rezultat strategije radikalnih LGBTQIA+ aktivistov, ki več kot dvajset let izvajajo sistematiče napade na temeljne pravice otrok, pravice otrok in staršev v šolah ter hočejo za vsako ceno vsiliti svoj življenjski slog celotni družbi. V ta namen so nakopičili veliko gospodarsko, medijsko in politično moč, s katero obvladujejo tudi ustavno sodišče, kot je po zmagovitem družinskem referendumu 2015 napovedala nekdanja poslanka in sodnica Jasna Murgel, ko je napovedala, da si bo skrajna levica za namen radikalnih ideoloških ciljev podredila Ustavno sodišče. To se je tudi zgodilo.

Borili se bomo, da naših otroke ne bodo v šolah in vrtcih indoktrinirali, naj si hormonsko in kirurško spreminjajo spol ter spolno usmerjenost, saj si s tem trajno poškodujejo svoje zdravje.

V Gibanju za otroke in družine sporočamo vsem podpornikom in javnosti, da bomo v imenu 1.085.275 volilcev, katerih trojno referendumsko voljo tepta sporni predlog sprememb Družinskega zakonika okrepili naša prizadevanjav Državnem zboru, v šolskem sistemu, pomagali bomo staršem  in učiteljem pri vsesplošnem uporu homoseksualizaciji in transeskualizaciji naših otrok v vrtcih in šolah. Prav tako se bomo borili, da naših otroke ne bodo v šolah in vrtcih indoktrinirali, naj si hormonsko in kirurško spreminjajo spol ter spolno usmerjenost, saj si s tem trajno poškodujejo svoje zdravje. Napovedujemo boj za otrokove pravice, za naše otroke, za naše vrednote vse do zmage.

Ob tem poudarjamo:

 1. Sporni predlog Družinskega zakonika je ideološki in političen konstrukt, ki nima temelja v Ustavi RS in v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah.
 2. Sporni predlog Družinskega zakonika bo imel za posledico, da bodo naše otroke lahko posvajali dve osebi istega spola, transseksualca, queerseskaualca itn., ne bodo jih pa mogli stari starši, ki so otrokom takoj za mamo in očetom najbližji.
 3. Sporni predlog Družinskega zakonika bo postal zakonodajni temelj za uvedbo umetnih oploditev žensk brez moža ali partnerja, tako da otroci ne bodo imeli znanega očeta.
 4. S sprejemom spornega predloga Družinskega zakonika bi bil dosežen cilj privilegirane LGBTQIA+ kaste v Sloveniji, saj bi z njim dobili temelj za uvajanje radikalne LGBTQIA+ ideologije v vrtčevske in šolske programe, kjer bodo otroke brez soglasja staršev učili, da otrok ne rabi mame in očeta ter, kako se spreminja spol in spolno usmerjenost. Učbenik imajo že pripravljen.
 5. S sprejemom spornega predloga Družinskega zakonika bi se ustvarila podlaga za uvedbo trgovine z otroki ter za grobo izkoriščanje revnih žensk, ki bodo za plačilo spočenjale, rojevale in prodajale svoje otroke bogatim naročnikom (kar se že dogaja v nekaterih državah po svetu).
 6. Sporni predlog Družinskega zakonika je v popolnem nasprotju s temeljnimi človekovimi pravicami ter pomeni zavestno zanikanje naravnega dejstva, da je mama ženska in oče moški. Prav tako ne priznavajo materinske in očetovske vloge ter njunega pomena za rojstvo, razvoj in vzgojo otroka.
 7. Sporni predlog Družinskega zakonika teptala voljo 1.085.275 glasov državljank in državljanov na treh družinskih referendumih.
 8. Sporni predlog Družinskega zakonika, ki ukinja zakonsko zvezo žene in moža je v nasprotju s 16. členom Splošne deklaracije človekovih pravic, ki določa: Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnihkoli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino.
 9. Sporni predlog Družinskega zakonika bo privedel do opuščanja uporabe besed mama in oče (namesto tega starš 1, starš 2) ter mož in žena (namesto tega oseba 1, oseba 2), kar se dogaja v državah, ki so sprejele podobno ureditev, kot jo predlaga sporni predlog Družinskega zakonika.

ZATO

Vas vabim:

 1. da ne obupujete ali se grenite, ker to nima nobenega smisla, saj zaradi tega ne bo nič boljše;
  2. da se v naslednjih mesecih pridružite našim aktivnostim za normalno Slovenijo in
  3. da po svojim močeh finančno prispevate za ta boj ter verujoči, da v ta namen tudi molite.

Svoj prispevek za boj za pravice otrok in družin lahko nakažete na:
Združenje Gibanje za otroke in družine,
TRR: SI56 6000 0000 0664 036,
referenca SI99,
namen: OTROK NE DAMO 2022,
koda namena: OTHR

Če LGBT – jevci mislijo, da s spornim predlogom Družinskega zakonika utišali ali pa vzeli voljo do dela, so se zelo zmotili. Moja volja za borbo nikoli ni bila večja kot je zdaj. Napovedujemo boj za otrokove pravice, za naše otroke, za naše vrednote vse do zmage. V tem boju bomo zmagali. Boj bo lahko trajal dolgo. Na to sem pripravljen. Ampak nikoli ne bomo odnehali in nikoli se ne bomo predali. Borili se bomo do zmage.

Naši otroci in vnuki so vse, kar imamo, zato jih ne damo. Gremo v akcijo!

Aleš Primc,
predsednik Gibanja za otroke in družine