PISMO PREDSTAVNIŠTVU EU KOMISIJE V SLOVENIJI: BESEDE BOŽIČ, MAMA, OČE, ŽENA, MOŽ so nedotakljive!

Objavljamo pismo stranke Za Slovenijo – Glas za otroke in družine predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji.

Spoštovani!

Na spletu smo imeli priložnost dobiti gradivo z naslovom #UnionOfEquality/november 2021. Vsebino smo prebrali z vso resnostjo.

Izvedeli smo, da je gradivo umaknjeno. Že, že, ampak v glavah avtorjev in naročnikov teh pravil je ostala enaka tendenca, storitev pa tudi verjetno plačana.

Pobudniki ali avtorji nemogočih novih pravil komuniciranja (zapisala komisarka za enakost Helena Dalli) iz strani EU komisije je milo rečeno ponižujoče do vseh državljanov Evrope ne glede, kakšne veroizpovedi so, kakšne rase so, kakšen je njihov zdravstveni ali sociološki status in ne glede kakšne spolne usmerjenosti so. Izničiti ali načrtno potlačiti sleherno identiteto je krivično in v nasprotju z demokratičnimi nauki.

V gradivu #UnionOfEquality avtorica temelji na enakosti in ne na enakopravnosti, ki je temelj slehernega pred slehernim.

Vprašamo se, mar ni Evropa zveza suverenih držav, ki temeljijo na enakopravnosti in katerim ne sme biti odvzeta identiteta?

S študijo #UnionOfEquality bi v primeru zmage izgubili svojo identiteto, svoj osnovni bit, tradicionalne vrednote, za katere so se naši predniki stoletja borili pred pritiski drugih imperialistov.

Ne priznavanje drugačnosti je težnja po enakosti. Po naravnem zakonu ta teorija nikakor ni sprejemljiva. Nismo vsi enaki, smo pa enakopravni. Za spočetje vsakega živega bitja mora biti ustvarjen osnovni pogoj, to je moških in ženskih bitij žive narave. Tega osnovnega dejstva nihče z ničemer ne more zanikat. Torej? V čem je problem.

Če se osredotočimo na človeštvo, je zakon narave popolnoma enak kot za vsa živa bitja. V tej naravni veji žive narave, kjer razpolagamo z visoko inteligentnimi bitji, to je človeštvo, spoznamo, da je raznolikost vzpodbuda, in da raznolikost bogati. Človek je spoznal moč svetega duha in je razvil nepisana pravila, katera vodi intuicija.

Ravno zaradi teh razvojnih stopenj se bi moral naš odnos do soljudi bogatiti, rasti, povezovati v vsej raznolikosti.

Zanikati zgodovinske dogodke ali razvoj civilizacij posameznih narodov in ne na koncu človeštva je sprevrženo.

Pustiti v izrazoslovju prvinskost je pravica vsakega posameznika. Ljudstvo je živa komponenta, selitev ali mešanje med sabo nas v mnogih primerih obogati, vendar je pravično in prav, da se asimiliramo z okoljem, kamor koli pridemo, od gostitelja je pa pričakovati, da spoštuje njegovo drugačnost, ne pa da potlači svojo in njegovo. Evropa je krščanska celina, ljudstvo je že po veroizpovedi odprto in miroljubno.

Zato ne moremo sprejeti nekakšna nova izrazoslovja, ki ne morejo biti všečna nikomur, zagovarjamo spoštovanje drugačnosti in priznanje enakopravnosti.

V upanju, da ta pravila v Evropski uniji ne bodo dobila zelene luči, Vas lepo pozdravljam v imenu stranke ZA SLOVENIJO-GLAS ZA OTROKE IN DRUŽINE.

Aleš Primc, predsednik
ZA Slovenijo – Glas za otroke in d
ružine”