izjavA civilne iniciative Prebudimo Slovenijo v podporo družini

V Državnem zboru Republike Slovenije se bodo poslanci v kratkem odločali o spremembah Družinskega zakonika, v katerem naj bi ukinili zakonsko zvezo žene in moža in jo nadomestili s poljubno zvezo dveh oseb, ki jo glede na spol predstavlja koncept LGBTQIA+. S tem bi parom, ki pripadajo skupini LGBTQIA in so biološko neplodni, z zakonom omogočili tudi posvojitev otrok. Poleg tega namerava sedanja parlamentarna večina sprejeti pravno podlago za uvedbo LGBTQIA+ vzgoje v vrtce in šole.
 

V civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo menimo, da bi Državni zbor s tako odločitvijo prestopil meje civilizacije, ki jo je človek mukoma gradil že več tisoč let. Pri tem ne gre za bolj ali manj obrobne spremembe, temveč za poseg v jedro, v samo dušo človeške biti. Iz nerazumne zamere do sveta človek današnjega dne brezobzirno napada bitje, ki se ne more braniti, ki ne more zbežati in je prijokalo v ta svet po podaritvi moža in žene.

 
Ob vsej vehemenci zagovarjanja človekovih pravic, zgoščenih v formuli LGBTQIA+, so tako pravice otrok, rojenih in nerojenih, v imenu naprednosti in prebujenosti ne samo grobo kršene, temveč poteptane v blato. Na mesto spodbujanja in negovanja zglednega zakonskega stanu se otrokom jemlje pravica do življenja v družini. S pravico istospolnih parov do posvojitve otrok pa jim jemljemo pravico do očeta in matere.
 

Zavedamo se, kako naporna je pot slehernega mladostnika do oblikovanja lastne identitete. Na tej poti potrebuje zrelo družinsko okolje, modre učitelje in v primeru odklonov prvovrstne strokovnjake. Že v preteklosti izglasovan referendum o družinskem zakoniku je pokazal, da večina odgovornih državljanov Slovenije meni, da s to pobudo ne gre hiteti, še več, treba jo je zavrniti. Njena uveljavitev bo povzročila nepopravljivo škodo.

 
V CI Prebudimo Slovenijo pozivamo vse deležnike, da se odrečejo tej tvegani in nevarni odločitvi. Tudi mi vabimo vse ljudi, ki jim je mar zdravje družine in naroda, da se pridružijo shodu za družino pred parlamentom 27. septembra 2022 ob 17. uri ter Pohodu za življenje 1. oktobra ob 9.30 z začetkom na Prešernovem trgu.
 
Za CI Prebudimo Slovenijo

Vlasta Doležal Rus, predsednica