18. maj je rojstni dan sv. Janeza Pavla II

Na današnji dan pred 102 leti se je rodil Karol Józef Wojtyła, sv.Janez Pavel II, goreč zagovornik družine in spoštovanja življenja.

Delo za družino ne bo nikoli končano.

“Poslednji boj med Gospodom in kraljestvom Satana se bo bil na področju družine”, je dejala fatimska vidkinja s. Lucija.

In vidimo lahko, da se to dogaja po vsej Evropi, zelo intenzivno tudi v Sloveniji. In ta napad ter boj na področju družine se še posebej krepi po zadnjih državnozborskih volitvah, z vlado, ki se oblikuje, ima pa v njej glavno besedo na področju družine in otrok skrajna Levica.

Nastajajoča koalicija namreč napoveduje nov šolski predmet, kjer bodo obravnavali »spolne in druge stereotipe v imenu grajenja do drugačnosti bolj strpne družbe«. Prevedeno v vsakdanji jezik to pomeni, da bodo med drugim otroke v šoli spodbujali in učili kako spreminjati svoj spol in spolno usmerjenost. V  državah, kjer to že daljši čas izvajajo, ugotavljajo veliko povečanje zahtev otrok za hormonsko terapijo za spremembo spola.

Ob rojstnem dnevu velikega papeža, zagovornika družine in življenja, sv. Janeza Pavla II, nekaj njegovih misli:

“Vse “človekove pravice” so končno krhke in neučinkovite, če v njihovem temelju manjka velelnik SPOŠTUJ.”

“Svoboda je odličen dar le tedaj, ko jo znamo zavestno uporabljati za vse, kar je dobrega.”

“Biti popolnoma svoboden sploh ne pomeni, da lahko delam, kar mi trenutno ugaja…Biti zares svoboden pomeni uporabiti svojo svobodo za to, kar je resnično dobro.”

“Potrebni smo veselja do življenja, ki je v mladih. V njem odseva nekaj izvirnega veselja, ki ga je imel Bog, ko je ustvaril človeka.”

“Vsak človek ima pravico, da z njim ravnajo kot s predmetom ljubezni, ne kot s predmetom za uporabo.”

“Otrok je dar bratom, sestram, staršem, vsej družini. Njegovo življenje postane dar za same darovalce življenja.”

Resnično suveren in duhovno močan narod je vedno sestavljen iz močnih družin, ki se zavedajo svoje poklicanosti in svojega poslanstva v zgodovini.”

“Bolj ko je družina zdrava in trdna, bolj je taja tudi družba. In narobe: razpad družbe se začenja z razpadom družine.”

“Ko bo konec družine, bo konec tudi naroda in vsega sveta, v katerem živimo.”