Pišite na Radio Slovenija: Ne mešajte otrok v šolah z idejami, naj si sami določijo spol in spolno usmerjenost

Radio Slovenija je dne 19.1.2022 v rubriki Glasovi svetov objavil oddajo z naslovom Stereotipi v šolah. V omenjeni oddaji, ki jo je vodila novinarka Martina Tita Majer, je sodelovala mag. Ana Pavlič z Inštituta za enake možnosti. Oddajo si lahko ogledate tukaj: Spolni stereotipi v šolah (rtvslo.si)

Namen oddaje je bil prepričati poslušalce, da moški in ženski spol nista naravna danost. Po mnenju voditeljice in gostje se namreč ljudje rodimo spolno nevtralni, taka pa bi morala biti nato tudi družinska in šolska vzgoja, otroci, mladostniki ter ljudje v odrasli dobi pa bi morali imeti možnost izbirati svoj spol in ga tudi spreminjati, če bi tako začutili.

Oddaja je kritizirala družinsko in šolsko vzgojo, ki spoštuje naravni spol otroka. Po mnenju novinarke in gostje je nesprejemljivo, da starši fantku kupujejo npr. modre obleke, deklicam pa roza obleke, prav tako je zanju nesprejemljivo, da se fantki igrajo z avtomobilčki in pomanjšanim orodjem, deklice pa s punčkami. Po njunem mnenju starši na ta način vsiljujejo otroku spol, namesto, da bi si ga otrok sam izbral. Prav tako po njunem mnenju ni dopustna nikakršna različna spolna obravnava deklet in fantov v šolah. Po njunem mnenju so si ljudje v zgodovini izmislili moški in ženski spol, zato, da bi zatirali ženske.

Po njunem mnenju je nasilje nad ženskami posledica tega, da se fante vzgaja kot fante, dekleta pa kot dekleta. V oddaji novinarka in gostja neprimerno vedenje v otrok, predvsem fantov v šolah, pripisujeta temu, da starši, vrtec in šola otroke vzgajajo kot fante in dekleta. Jasno je treba povedati, da gre tu za mešanje jabolk in hrušk. Nasilje v družbi je problem, vendar to ni problem obstoja ženskega in moškega spola, ampak kopice drugih vzrokov. V oddaji se je zato poskušalo zlorabiti realen problem nasilja, za poskus uveljavljanja protinaravne spolne (gender) ideologije. Gre za ideologijo (gender theory), ki ne priznava obstoja naravnega moškega in ženskega spola in zahteva, da ljudje eksperimentirajo s svojim spolom in spolno usmerjenostjo. 

Moški in ženska nista ENAKA, sta pa ENAKOVREDNA, se DOPOLNJUJETA in morata biti ENAKOPRAVNA. O tem in o kritiki ideologije, ki ne priznava ženskega in moškega spola (gender theory) je večkrat spregovoril tudi papež Frančišek, npr. tukaj: Pope Francis on gender theory.

Marsikdo bi zamahnil z roko in rekel, da se je ženskama zmešalo in se s tem nima smisla ukvarjati. Pa ni tako. Ti nazori so namreč zelo množično navzoči v šolskem sistemu, pri pripravljalcih učbenikov, mnogih učiteljicah in vzgojiteljicah. Obstajajo tudi študijski programi na fakultetah v Sloveniji in tujini, ki uvajajo spolno ideologijo, ki ne priznava naravnega ženskega in moškega spola. Obstaja tudi že slovenski učbenik za učenje otrok, kako naj spremenijo spol in spolno usmerjenost.

Zavedati se moramo, da gre za ideologijo, ki je za otroke izjemno nevarna. Tuje izkušnje kažejo, da tej ideologiji nasede velik delež otrok, ki se z njo sooči. Pred časom je bil objavljen članek o znanstveni raziskavi, iz katere izhaja, da se 40% splošne populacije in 30% kristjanov med 18 in 24 letom opredeljuje kot LGBTQIA+. Vedeti je treba, da so bili ti mladi vse svoje otroštvo in mladost v šolah in medijih podvrženi vsiljevanju te ideologije. Spomnimo, da so homoseksualni aktivisti v času družinskih referendumov trdili, da je ta delež v splošni populaciji 10%. Več si preberite v članku: Nearly 40 Percent of U.S. Gen Zs, 30 Percent of Young Christians Identify as LGBTQ, Poll Shows (newsweek.com)

Predstavitev oddaje je bila, kot že vrsto oddaj s podobno tematiko, izjemno enostranska in manipulativna. Njen namen pa ni bil predstaviti temo z različnih vidikov, kar bi bili v skladu s Programskimi standardi RTV dolžni storiti, ampak vsiljevanje LGBTQIA+ ideologije. V sami oddaji ni bilo prostora za predstavitev drugačnih pogledov.

Vabimo vas, da poslušate oddajo, da vidite, kakšne radikalne ideologije hočejo vsiliti v naše šole, nato pa pošljite svoje mnenje o oddaji na naslednje naslove (skopirajte jih v skp oz. skrito kopijo): mirko.stular@rtvslo.sijadranka.rebernik@rtvslo.sidanijel.poslek@rtvslo.siandraz.poeschl@rtvslo.sinejc.jemec@rtvslo.si, matej.venier@rtvslo.siingrid.kovac@rtvslo.si,  programski.svet@rtvslo.si, varuh@rtvslo.sipr@rtvslo.si .

Pomembno je, da opozarjamo na negativne pojave in jih blokiramo, saj se sicer zlo zelo hitro razraste. Stari Latinci so imeli rek: Principiis obsta! (Upri se na začetku, ker sicer se zlo tako razraste, da nobeno zdravilo več ne pomaga.)