»Ne nasedajmo ideologiji, ki trdi, da otrok ne potrebuje mame in očeta«

Shod za družine in otroke, 27.9.2022, v Ljubljani pred Državnim zborom

Nagovor Aleša Primca, vodje Gibanja za otroke in družine, sovoditelja Koalicije “Za otroke gre!”, predsednika stranke Glas za otroke in družine

“Dober dan Slovenija! Dober dan družine in otroci! Dober dan mame in očetje, stare mame in stari očetje, strici in tete, sinovi in hčere slovenskega naroda!
Tukaj smo, ker imamo radi svoje otroke. Tukaj smo, ker jim hočemo najboljše. Tukaj smo, ker jim moramo zagotoviti najboljše, kar zmoremo in znamo. Tukaj smo tudi iz hvaležnosti do svojih mater in očetov, starih mam in starih očetov, da so nam dali življenje, in za vse, kar so dobrega za nas naredili.

Državni zbor bo ta teden razpravljal o spremembah Družinskega zakonika, ki so škodljive in nevarne za naše otroke in družine. Želimo, da nas poslanke in poslanci vidijo. Povedali jim bomo, da ne podpiramo posvojitve naših otrok v LGBTQIA+-razmerja, da ne podpiramo uvedbe spolne vzgoje po načelih LGBTQIA+ v vrtce in šole. Ta spolna vzgoja med drugim vključuje pouk, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost. Učbenik imajo že pripravljen, njegov naslov je Ljubezen je ljubezen. Stranka levica se zavzema, da postane obvezen v šolskem programu. Mimogrede, priporočena literatura je že. Dovolite mi, da vam preberem, kako si LGBTQIA+-ovci in stranka Levica predstavljajo, da bodo učili naše otroke v šoli. Vam bom kar prebral iz učbenika.

»Identiteto, vezano na spol, izražamo s stavkom: jaz sem ‘to in to’. Za hec lahko poskusite glasno ali pred ogledalom: ‘Jaz sem lezbijka.’ ‘Jaz sem gej.’ ‘Jaz sem ženska.’ ‘Jaz sem moški.’ ‘Jaz nisem niti moški niti ženska.’ Pomembno je, da si ne poskušate za vsako ceno predstavljati, kako je biti lezbijka/gej, če slučajno niste, recimo tako, da si v mislih predstavljate, da ste v ljubezenskem ali spolnem odnosu s svojo najboljšo prijateljico ali prijateljem.«

Ali je to normalno? Da bodo otroke od 6. razreda naprej silili, naj spreminjajo spol in spolno usmerjenost? Da jih bodo silili razmišljati, da so v spolnem odnosu s svojimi najboljšimi prijatelji in prijateljicami itn.? Je kje kakšna mama ali oče, ki se s tem strinja?

Spremembe Družinskega zakonika dajejo osebam pravico, da svobodno odločajo o rojstvu otrok. O rojstvu katerih otrok bodo svobodno odločali? O svojih prav gotovo ne, ker jih ne morejo imeti. Če se osebam v LGBTQIA+ razmerjih dodeli pravica, da svobodno odločajo o rojstvu otrok, to pomeni samo nekaj: da dobijo pravico svobodno trgovati z otroki. Trgovino z otroki, ki bodo prikrajšani najmanj za mamo ali očeta. Trgovino z otroki, ki bo revnejše ženske silila v to, da bodo spočenjale, rojevale in prodajale otroke za bogate naročnike. Seveda jih ob tem prav nič ne briga, kako se v taki trgovini počutijo in kakšne posledice ima to za otroke in mame, ki prodajajo svoje otroke. V Golobovi koaliciji pravijo, da tega nočejo. Če res nočete, zakaj niste sprejeli predloga, ki ga je vložila poslanska skupina SDS in bi preprečil, da bi se v LGBTQIA+ šli trgovino z otroki?

V Golobovi koaliciji pravijo, da tudi nočejo uvesti LGBTQIA+ vzgoje, ki vključuje učenje, kako spremeniti spol in spolno usmerjenost, v vrtčevske in šolske programe. Če res nočete s temi programi pohabljati naših otrok, kot se je izrazila avtorica v nedavnem članku v reviji Jana, zakaj niste sprejeli predloga poslanske skupine SDS, ki bi onemogočil podlago za uvedbo spolne vzgoje LGBTQIA+ v vrtce in šole? Da se sprenevedajo in zavajajo, so priznali tudi sami, poslanka Golobove stranke je namreč posnela video in ga javno objavila, v katerem napoveduje, da po Družinskem zakoniku sledi spreminjanje mehkih vsebin, kot sama pravi, in pri tem na prvem mestu izpostavi izobraževanje.
Če bi sprejeli dva predloga SDS, bi vam morda lahko verjeli. Ampak vi ste jih privoščljivo in z nasmehi na obrazih zavrnili. Zato utemeljeno predvidevamo, da je prav to, na kar opozarjamo, vaš glavni motiv.

Spremembe Družinskega zakonika, ki jih predlaga vlada Roberta Goloba, so napad na otroke. V vojni proti otrokom nobena vlada ne more zmagati. Zato, ker v tej vojni za otroke mame in očetje, stare mame in stari očetje branimo svoje otroke in vnuke, ki so največ, kar imamo. Za njih smo pripravljeni dati vse, tudi svoje življenje.
Ko je v parlamentu govor o družinskih temah, že 20 let poslušamo, da otrok ne potrebuje mame in očeta. V zadnjih letih so začeli to trditi tudi mnogi profesorice in profesorji Pedagoške in Filozofske fakultete, Fakultete za socialno delo in Fakultete za družbene vede. Nekaj takih mnenj je bilo tudi podlaga za sramotno odločitev Ustavnega sodišča o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v istospolna razmerja. Ali smo vsi odgovorni mame in očetje, ki se razdajamo za svoje otroke, butlji. Ali so butlji vsi otroci, ki čutijo, kako sta mama in oče različna, a hkrati oba zanje neizmerno pomembna? Ne, nismo butlji mame in očetje, še manj so butlji otroci. Butlji in pokvarjenci so profesorice in profesorji, ki so izdali svojo stroko za ideološke interese, naperjene proti otrokom.

Mame, očete in otroke prosim, ne nasedajmo tej pokvarjeni ideologiji, ki trdi, da otrok ne potrebuje mame in očete. Nasprotno, vsak dan znova se trudimo, da bomo čim boljši mame in očetje. Tudi tako, da se bomo udeleževali shodov, kot je ta danes, in da bomo družbeno aktivni za zaščito naših otrok in družin.

Če bo Državni zbor sprejel sporne spremembe Družinskega zakonika, bomo šli takoj v zbiranje podpisov. Časa bomo imeli v začetku zelo malo. Vsega skupaj samo sedem dni po sprejemu. Zato vas že sedaj prosim, da takoj, ko vas bomo prosili, podpišete obrazce in jih pošljete na naslov, ki bo naveden na obrazcih. Za prvih 2500 podpisov, kolikor jih potrebujemo za vložitev referendumske pobude, ne bo treba na upravne enote. Ne nasedati tistim, ki trdijo, da referendum ni dovoljen.

Isto so trdili tudi leta 2001, 2011 in 2015. Če bodo sporne spremembe Družinskega zakonika sprejete, bo referendum potekal o istem zakonu in ob isti ustavi kot leta 2015. In imamo ustavno odločbo, da je referendum dovoljen. Če bi Ustavno sodišče hotelo prepovedati referendum, bi moralo povoziti svojo odločitev iz leta 2015. Tega pa normalno ustavno sodišče ne naredi, ker bi to pomenilo, da je katerakoli odločitev ustavnega sodišča lahko kadarkoli razveljavljena. To pa bi v že tako katastrofalni pravni red vneslo še dodaten kaos. V glavnem vi oddajte podpise, mi pa se bomo naprej borili z Državnim zborom in Ustavnim sodiščem.”