Moje življenjeOdraščala sem v kmečki, podeželski in verni družini s šestimi otroki. Ko smo bili še vsi otroci v osnovni šoli, nam je oblast krivično vzela (nacionalizirala) večji del kmetije. Mama in oče sta bila za tiste čase zelo napredna in sta otroke poslala v šole. Obiskovala sem nižjo gimnazijo v samostanu Stična. Iz hribovite vasi Blečji vrh sem vsak dan odhajala v Stično in nazaj. Vdak dan sem prehodila 14 km. Od Višnje gore do Ivančne gorice sem se peljala z vlakom. Ko sem obiskovala Učiteljišče v Ljubljani sem stanovala privat in vsako soboto odhajala domov. Spomini na mojo mladost so zelo lepi. V družini smo se veliko pogovarjali. 
Prvo službo sem dobila v lepi podružnični šoli Žalna. Tam sem poučevala malega Janeza Janšo, bodočega obrambnega ministra in predsednika vlade. Po 7 letih poučevanja sem postala pedagoška svetovalka na Zavodu za šolstvo. Tam sem ostala 4 leta. Nato sem bila 6 let direktorica na Delavski univerzi v Grosupljem. Za tem pa sem bila kar 18 let ravnateljica na OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani. Posebej mi v spominu ostaja, da sem v tem času imela pristne odnose s starši.
  
Zaradi dolgoletnih izkušen v osnovni šoli, sem bila povabljena v vlado dr. Andreja Bajuka na mesto državne sekretarke za osnovne šole na Ministrstvu za šolstvo in šport. 
Ko se je vlada zamenjala, sem odšla v pokoj. Od takrat sem ves čas aktivna na različnih področjih. Med drugim sem tudi soustanoviteljica društva Šola po meri človeka, kjer smo si prizadevali za več vzgoje v naših šolah. Posebej sem ponosna, da sem za svoje delovanje na področju človekovih pravic prejela Belo vrtnico, najvišje priznanje za človekove pravice v Sloveniji.
Pošteni, pridni in delavni Slovenke in Slovenci potrebujejo pokončno in pogumno predsednico, ki se bo zavzela za njih, ne pa tako ko je sedaj v politiki, na čelu s sedanjim predsednikom, ki skrbijo samo za elite. Sedaj, ko nam brezobzirno ropajo državo, od zdravstva naprej, ko hočejo porušiti vse vrednote, na katerih sloni Slovenski narod, je nastopil čas za prvo predsednico Slovenije. 
Vabim vas, da se mi pridružite! Skupaj bomo Slovenijo spravili v red ter jo naredili lepšo in pravičnejšo za otroke, družine in stare starše.
Angelca  Likovič